Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Charles (Milles) Manson

2008.07.22
Charles Milles Manson, ismertebb nevén Charles Manson (Cincinnati, Ohio, 1934. november 12.), amerikai bűnöző, akit többek közt az 1960-as években elkövetett Tate-LaBianca gyilkosságok kiterveléséért ítéltek el. Az Egyesült Államok folklórjában a gonosz egyik megszemélyesítője.
Már a gyilkosságok előtt jól ismert bűnöző volt: sokat ült börtönben kocsilopásért, hamisításért, hitelkártyacsalásért. Több személyes kudarc is érte, költőként és gitárosként is próbálkozott, de nem volt semmihez tehetsége. Egy ideig selyemfiú volt. Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte. Az 1960-as évek végén lett egy hippipünkösdistaSharon Tate filmszínésznőt, Roman Polanski filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen.
A „Tate-La Bianca ügy” néven elhíresült gyilkosságokra való szövetkezésért ítélték el, bár azzal nem vádolták, hogy személyesen is részt vett volna a gyilkosságokban. Amellett a La-Bianca ügy érdekessége hogy Sharon Tate éppen terhes volt, Manson pedig férfiasságát bizonyítva kivágta a pár hónapos csecsemőt Sharon Tate méhéből! A gyilkosságokra Manson a „Helter Skelter” elmélettel készítette fel követőit, egy nagy amerikai faji háború víziójával.
A kaliforniai Corcoran Állami Börtönbe került, ahonnan 2007-ben, 73 éves korában feltételesen szabadulhatott volna, ám erre nem került sor. Legközelebb 2012-ben kerülhet szóba a szabadlábra helyezése.
Manson több lemezt is kiadott, de egészében zenészként sikertelen volt, és az egyik visszautasítás éppen Sharon Tate házában érte.
Mark David Chapmannal, John Lennon gyilkosával sokat levelezett börtönéből.
A nevéből (és Marilyn Monroe nevéből) állította össze művésznevét Marilyn Manson. Miután megvádolták, dalait kiadták, és később előadta őket például Marylin Manson és a Guns 'N' Roses is.
csoport vezetője és az élén több brutális gyilkosság kitervelője. A Manson Család nevű csoport gyilkolta meg többek közt
 

A mappában található képek előnézete Charles (Milles) Manson

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.